6 prylar att ta med på dina äventyr

Man blickar ut över fantastisk natur

Vilken typ av resenär är du? Är du chartertypen eller den mer oplanerade spontana resenären eller den stora äventyraren? När man rest mycket i livet vänjer man sig vid vad man ska ha med sig eller vara beredd på. Många kan till en början vara helt och hållet charterresenär där det mesta ordnas av resebolaget och man inte behöver tänka så mycket själv. Man kan sedan utvecklas allt eftersom och vilja göra mer och mer saker själv och slutligen bokar man allt själv.

Enkelt att fixa sin egen resa

Man kanske börjar lite lugnt med att ta en utflykt med ett lokalt företag istället för att åka med de som charterbolaget anordnar. Om man tar det steg för steg så är det inte så svårt att till slut vara en fullfjädrad äventyrsresenär. Idag finns massor av hjälpmedel och sidor på nätet för att boka flyg, båtar, bussar och hotell. Du kan skräddarsy hela din resa från dörr till dörr och tillbaka från datorn hemma i soffan. Men vad behöver du ta med dig på äventyret egentligen? Givetvis är det lite beroende på vilken typ av äventyr du ger dig ut på, men vissa saker ska alltid med!

Bergsklättring eller ett litet enkelt hotell

Tänkte ge er några tips på saker som alltid ska med på resan. Såklart är passet det viktigaste som alltid ska med. Idag behöver man inte alltid visa passet om du exempelvis reser inom EU, men det ska alltid finnas med! Det andra är att du har med dig någon form av bevis för att du är försäkrad, man kan aldrig ta för givet att inget händer. Givetvis ska det sedan med pengar och eventuellt betalkort.

Har du med dig de tre sakerna kan det mesta lösas på plats men de finns tre saker till som bör finnas i packningen och det är vätskeersättning, någon variant av huvudvärkstablett och även diarrétabletter. Har du dessa saker med dig så kan det mesta lösas på plats och du kan känna dig lugn inför avfärd.

Enkel resa utan planer

Givetvis blir det lite bökigt om man bara har dessa sex saker med sig i bagaget, men rent krasst skulle det funka då det mesta går att köpa på plats. Även medicin och sådana saker finns oftast på resmålet oavsett var du åker men kan med språk och dylikt bli besvärligt att exakt veta vad det är man får tag i så en vanlig värktablett, vätskeersättning och magmedicin kan vara klokast att ha med hemifrån. Sätt upp din budget, börja spara och börja planera och fundera – Allt är möjligt!

Click here to add a comment

Leave a comment: